1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Αναστοχασμοί συμμετεχόντων από την προηγούμενη συνάντηση (Monday Notes*)

Επιστροφή στα θρανία. Όλη η ζωή είναι μια διαρκής προσπάθεια μάθησης. Ή μήπως να χασμουριέμαι από τη βαρεμάρα, θα ζωγραφίζω στο τετράδιο για να περάσει η μέρα; Κάθε “πρώτη” τάξη είναι πάντα το ίδιο ασταθές έδαφος, ένα αβέβαιο βήμα. Για αυτό το άγνωστο το παίρνω αγκαλιά.

Πολλά καινούρια και πολύ σημαντικά πράγματα συμβαίνουν, πολλά νέα ξεκινήματα. Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα γύρω μας μεταβάλλονται. Η δημιουργία του blog με δυσκόλεψε, με άγχωσε. Μήπως τα social media στην εκπαίδευση είναι μια υπερβολή; Γνωριμία με τον εκπαιδευτή, με τους συμμετέχοντες και με το χώρο.  Και ενθουσιάζομαι και τρομάζω.

Φόβος προς το πρωτόγνωρο. Ενθουσιασμός όπως όταν όλα ήταν δυνατά και η αλλαγή φαινόταν παιχνιδάκι.  Όλα εκείνα που με οδήγησαν ίσαμε δω, με τις ανάγκες κάθε νέου ταξιδιού, κάθε νέας θάλασσας. Ποιος είναι ο προορισμός μου, όταν καταρρακώνονται  όλα γύρω μας; Πόσες ευκαιρίες έβλεπα να ξετυλίγονται μπροστά μου.

Όπου, ετερόκλητα πρόσωπα κλήθηκαν να συνταξιδέψουν. Η χαρά είναι μεγάλη. Αρκούν 20 ώρες για κάθε μάθημα; Η γνώση είναι ατέρμονη. Χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά. Ποιος είναι καπετάνιος στο ταξίδι μου;

Αντικρίζω, συνδέομαι, εμπιστεύομαι.

* Τα “Monday Notes” είναι σύνθεση από τα ιστολογημάτα των συμμετέχοντων blogs. Προσπαθώ να μεταφέρω σκόπιμα αυτολεξεί τις ιδέες τους, δημιουργώντας μια σύνθεση που είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα των μερών, δηλαδή να βάλω τις επιμέρους ιδέες σε αλληλουχία και συναλλαγή. Τα credits ανήκουν στους δημιουργούς των επιμέρους ιστολογημάτων που τους ευχαριστώ για τη συμμετοχή τους. Λίστα των συμμετεχόντων blogs βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.


Διαφάνειες Μαθήματος

 


A Classroom Tale (03:48)

Πως ένα παιδί βιώνει τη σχολική πραγματικότητα;


Βιντεοσκόπηση διδασκαλίας στις ΗΠΑ για λόγους διαμορφωτικής αξιολόγησης.


596px-bunker_under_the_milky_way-2

.

.

.

.

 

Leave a comment